Home » Názory » TOP 09 a HNHRM volby 2010

TOP 09 a HNHRM volby 2010

2. October 2010

Podle mě  jde  o favorita voleb. Reálný a hodnotný volební program. Řada známých tváří na kandidátce, budících mojí  důvěru, v čele se starostou. Za dvě volební období vidím i  kus dobré práce. A to jsem si vědom toho, že není vidět spousta času a práce při zpracovávání všech potřebných podkladů při požadování dotací, což dobré výsledky ještě násobí. Nic nepokazili, ale díru do světa neudělali. Do dalšího volebního období si klade úkoly jak už jsem výše zmínil, realné a pro město hodnotné.

Na druhou stranu si uvědomuji, že skutečná práce v minulých volebních období vykazovala dost nedostatků, které mě skutečně vadily. Stanovené volební cíle jsou z větší části závislé na financích z dotacích, aníž bych viděli nějaké aktivity se snahou využívat místní potenciál. V minulosti bylo podnikání ve městě takřka přehlíženo a když už tak často řešeno dost necitlivě. Činnost v provozovnách městem pronajatých není optimální, ke škodě veřejné prospěšnosti a nevidím ani  tlak od odpovědných o  zlepšení. Jako by neviděli jaké rezervy mají  některá zařízení, provozovaná  z rozpočtu města, při využívaní všech možnosti  získávat finanční prostředky vlastní podnikatelskou činností. Některé organizace jsou vedeny očividně špatně, ale ze strany města je to přehlíženo, jako by se jich to netýkalo. Uspokojení při hodnocení uplynulého volebního období (“byli jsme u toho”) ve Zpravodaji spíš naznačuje, že se toho moc nezmění.

Toto seskupení  určitě bude v následujícím období při rozhodování o osudech Žlutic. Byl bych moc rád, aby se chovali jako dobří hospodáři při využívání současného potenciálu a nečekali jen na dotace,  apod.. Jsem přesvědčen, že mnohé co dnes přehlížejí by jako vlastníci nedopustili. Jejich moto : “nehaštěřit se a nepolitikařit” je určitě dobré a dává naději při vytvoření pracovního týmu s těmi,  kdo se  do zastupitelstva dostanou s nimi.

Názory ,