Home » Od stolu rejpalů » Naivita žlutických voličů ?

Naivita žlutických voličů ?

14. May 2010

Složení Zastupitelstva města Žlutic  je jasně levicové. Je tedy logické, že i jejich rozhodování ovlivňuje levicové myšlení. Není to právě toto důvodem proč jde ve Žluticích většina rozhodujících věcí dost pomalu a těžkopádně? Pro podpoření mého názoru, ale i pro zajímavost přidávám příspěvek ze stránek: http://www.kohovolit.nazory.cz/. Vzhledem k statistickým údajům z roku 1947, kdy jsme jako Československo měly 7 nejvyšší životní úroveň na světě (v roce 1989 jsme byly na 178 místě) a byly jsme druhý nejméně postižený stát druhou světovou válkou  v Evropě a s ohledem na stav ekonomiky v roce 1989, zdáji se mi údaje z článku realné.

Myšlenka že by se měli všichni stejně dobře a všichni se na tom rovnostářském blahobytu podíleli je sice hezká, ale nerealizovatelná. Což také dokázalalo mnoho experimentů po celém světě. I dneska všichni víme jaká je bída v zemích jako Kuba, Severní Korea. A jistě nechceme jít touto cestou. Přesto se vždy najde skupina lidí, kteří tomu nevěří.
Kdo chce volit stranu která v průměru každému z nás ukradla 43 milionů korun?! Počítejme. KSČ tu byla 40 let. Náprava škod pokračuje 20let. Dohromady 60let. Za tu dobu zde byla v průměru 4x nižší mzda oproti Německu. (V 1989 byl rozdíl vyšší nyní nižší) Na začátku byla shodná s německou, ale ke konci komunismu byl rozdíl pětinásobný.
Takže počítáme. 60let * 12měsíců * (průměrný plat 20tisíc) * 3(platový rozdíl)=43milionů
Když vynásobíte 43milionů x počet pracujících obyvatel. Dojdete k nepředstavitelnému číslu 215.000.0000.000.000,-Kč !!! 215000.bilionů,- Samozřejmě Němci si tyto peníze jen neušetřili, ale užívali si za ně. Škoda ještě není konečná!
Přesto žádná vláda ČSSD-ODS nebyla schopna se s minulostí vypořádat a ani vynutit dodržování zákonů.
§ 260 (1) Kdo podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národnostní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.
Zákon o protiprávnosti komunistického režimu
Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka
405/2000 Sb.§ 260 a § 168 Neoznámení trestného činu
Právo na odpor Listina základních práv a svobod oddíl 2. článek 23

Zamyšlení proč tedy nemůže komunismus fungovat:
Každý člověk se chce mít lépe (kromě voličů KSČ?). Jak se tedy každý člověk zachová v systému, kde se všichni mají přibližně stejně?

  1. Prográmator: řekne si proč bych měl 10 hodin čumět do monitoru, a ve svém volném čase se vzdělávat se a trápit se, když za to dostanu stejně. Řeknu raději že to nejde. (ztráta třeba několika desítek milionů, podle toho co má program dělat)
  2. Konstrukter: proč bych měl něco vymýšlet, číst knihy a vzdělávat se, řeknu svému komunistovi jen nějaký primitivní zlepšovák, stejně neví jestli to jde. (Ztráta třeba několika stovek milionů podle toho co má zlepšovák za funkci)
  3. Vedoucí: potřebuju udělat něco pro sebe na baráku, tak řeknu svým šikovným zaměstnancům a dám jim za to buď prémie a nebo je budu za odměnu v práci více šetřit. Nadřízenému komunistovi, který není odborník a stejně tomu nerozumí řeknu, že to nejde…. a vlastně možná je mu to i jedno. Také mu řeknu, že ti zaměstnanci nestíhají svou práci a že potřebuju ještě jednoho člověka. (Ztráta třeba několika stovek milionů)
  4. atd.

Tyto ztráty vynásobte počtem kreativních pracujících lidí žijící v ČR! A dojdete k číslu v řádech desítek bilionů korun za rok. Tyto ztráty však nikde vidět nejsou, takže nikdo nikomu nezávidí a vše se zdá v pohodě. Problém však bude narůstat lidé budou začas závistivě koukat za hranice, za ostnatý drát. Situace se bude vyostřovat. Vedení si bude svá koryta chtít udržet. Lidi se budou zavírat. A končit to bude koncentračníma či pracovníma táborama jako v Serverní Korei! Protože kreativita se nařídit nedá, ale práce ano.

Od stolu rejpalů ,