Home » Názory, Od stolu rejpalů » Závidím p. Nesnídalové

Závidím p. Nesnídalové

30. April 2010

Souhlasím s p. Nesnídalem, který poukazuje na  podivné  praktiky při výběrových řízeních ve Žluticích. Na druhou stranu by měl ocenit, že všem zájemcům byla  dána možnost se řízení zůčasnit. Závidím p. Nesnídalové, že byla její přihláška do výběrového řízení přijata. Zjišťuji  posun k lepšímu. Přestaly  se přihlášky zahazovat do odpadkového koše již před  řízením samotným. I různost názorů, jak je vidět z hlasováním je posun k lepšímu.  Nereagoval bych takto písemně, protože moje zkušenost je již staršího data. Vidouc však za těmito opakujícími se  podivnostmi stále stejná jména,  rozhodl jsem se vyjádřit svůj názor – názor občana Žlutic.

Výběrová řízení ve Žluticích jsou prováděny podle  nomenklaturní šablony ze sedmdesátých let :  vybere se “politicky”  vyhovující kandidát bez ohledu na cokoliv, natož na odbornost.  Argumenty a důvody se “napasují”  podle  potřeby “vítěze” výběrového  řízení a podle pravidla: “pravdu má vždy vítěz” (v tomto případě vítěz voleb). “Politicky” vyhovující je nejspíš ten, který bude plně loajální,  nebude dělat problémy a nechá si do toho “kecat”, aby se neprozradilo, že je sám schopen to udělat  líp než jaká je představa, nebo dokonce bude mít za dobře odvedenou práci vlastní zisk.  Není až tak důležité, co je dobré pro věc samotnou, jako to co vyhovuje fylozofii nebo stranickým potřebám většiny zastupitelů.

Co se týče řešení  žlutické kultury? Připomíná mi “hlášku” ze hry Suchého a Šlitra Jonáš a tingltangl:  “Kříží-li se pampeliška s koniklecí  v domnění, že vznikne koniliška, ale ona stále vychází pampeklec.” V našem případě za obecní peníze. Výsledek je odpovídající. Zájemců  o tuto problematiku: viz článek “Komu a čemu slouží Kulturní dům”

Nemusím mít celou pravdu.  Ale jestli je vše v pořádku,  proč sinusoida kvality života ve Žluticích (sport, kultura, služby, cestovní ruch atd.) je  trvale klesající?  Nebo se zdá jen mě, že okolní obce vzkvétají lépe a rychleji? Není chyba v občanech samotných, kteří si své zastupitele vybírají ve volbách?  Zastupitelstvo je nejvyšší orgán, který ovlivňuje veřejný život. Je hnacím motorem všech změn a aktivit ve městě. Jak kvalitní jsou rozhodnutí tak kvalitní jsou výsledky. Nechť si každý,  podle svého hodnocení vybere při volbách své zastupitele sám.

Názory, Od stolu rejpalů ,