Jahodová Charlotte

1/2 l mléka, 500 g jahod, 30 g mleté želatiny, 1 šálek práškového cukru, 4 žloutky, 500 g tvarohu, šlehačka na ozdobu, vanilkový cukr

Do části vlažného mléka namočíme želatinu. Omyté jahody osušíme a menší polovinu schováme na ozdobu. Ohřejeme zbylé mléko, přidáme namočenou želatinu a mícháme až se rozpustí. Přelijeme do mixéru a přidáváme žloutky, cukr a jahody. Vše mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Tuto směs vlijeme do formy vypláchnuté studenou vodou. Povrch ozdobíme jahodami a šlehačkou smíchanou s vanilkovým cukrem. Hotové ozdobíme nejhezčími jahodami a necháme ztuhnout v chladničce. Jahody můžeme nahradit i mandarinkami.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Jahodová Charlotte”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.