Jablkový “nářez”

asi 1 kg jablek, 500 g listového těsta, 5 lžic strouhanky nebo drcených piškotů, 50 g rozinek, 50 g ořechů, skořicový cukr, vejce na potření Krém: 3/4 l mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilkového cukru

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Polovinu množství listového těsta rozválíme a přeneseme na plech. Posypeme strouhankou nebo piškoty, jablky, propláchnutými rozinkami, ořechy, skořicovým cukrem a přelijeme teplým krémem. Vše přikryjeme plátem těsta, potřeba rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Příprava krému: v mléce rozmícháme vanilkové pudinky pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání krátce povaříme.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Jablkový “nářez””

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.