Meruňková žemlovka

4 rohlíky, ca 1/4 l mléka, 2 vejce, máslo, kompotované meruňky nebo broskve, skořicový cukr

Rohlíky nakrájíme na plátky, rychle namáčíme v mléce (aby nebyly moc rozmáčené) a klademe do mísy z jenského skla (nebo pekáčku) vymazané máslem. Na první vrstvu rohlíků klademe okapané půlky kompotovaných meruněk nebo broskví, posypeme skořicovým cukrem, poklademe kousíčky másla a dáme další vrstvu namočených rohlíků. Ve zbylém mléku (případně ještě přidáme mléko) rozšleháme 2 žloutky a zalijeme připravenou žemlovku. Poklademe kousky másla. Pečeme v předehřáté troubě asi při 170 °C. Když je horní vrstva rohlíků pěkně upečená do červena, navršíme sníh ušlehaný ze 2 bílků a dáme ještě zapéct až sníh zrůžoví. Na talíři posypeme porce skořicovým cukrem a můžeme ještě polít rozpuštěným máslem. Rohlíky můžeme vyměnit za vánočku.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Meruňková žemlovka”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.