Žemlovka

8 rohlíků nebo veku, rozinky, 3-4 jablka, 3 vejce, mléko, 1 – 2 sáčky skořicového cukru, tvaroh – není nutný

Rohlíky nebo veku nakrájíme na plátky cca 1 – 1,5 cm, které pak vyložíme na dno máslem vymazaného pekáče. Na namočené pečivo navrstvíme nahrubo nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a skořicovým cukrem. Dáme další vrstvu rohlíků či veky namočené v mléce a dáme další vrstvu jablek, nebo vrstvu tvarohu smíchanou se žloutky.Poslední vrstva pečiva se posype skořicovým cukrem.Navršíme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Pokud nechceme takzvanou čepici tak bílky rozšleháme do mléka ve kterém pak namáčíme pečivo.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Žemlovka”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.