Rýžový nákyp

2 – 3 sáčky rýže ve varných sáčcích, 4 lžíce másla, kompot nebo čerstvé ovoce, 3 vejce, sůl, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku cukru, tuk na vymazání pekáče

uvaříme rýži dle návodu, mezitím si utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, s máslem a polovinou cukru do pěny. Do uvařené rýže tuto pěnu vmícháme a přidáme ovoce. Ušleháme z mírně osolených bílků tuhý sníh do kterých jsme zašlehali zbytek cukru. Sníh lehce vmícháme do rýžové směsi, kterou dáme do máslem vymazaného pekáče. Kdo má rád, může si nechat i sníh na vrch a udělat “takzvanou čepici” pečeme ve vyhřáté troubě asi 25minut. Před podáváním pocukrujeme a můžeme polít i trochu polít šťávou z kompotu.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Rýžový nákyp”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.