Kynuté knedlíky

3 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 lžíce droždí, 1 lžíce cukru krupice, 1 vejce, ovoce, zavařenina nebo povidla, sůl

Z části mléka, lžíce mouky, lžíce cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek. Do mísy vsypeme mouku, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustily sůl a rozkvedlali vejce. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Těsta si trháme kousky těsta které dlaní roztlačíme na placičky, které plníme povidly, zavařeninou nebo ovocem. Dobře zabalíme, aby nám při vaření nevytekly. Knedlíky vaříme v osolené vodě přikryté 5 minut a odkryté dalších 5 minut. Uvařené vyjmeme z vody a roztrhneme vidličkou, aby z nich unikla pára. Kynuté knedlíky posypeme mletým mákem, skořicovým cukrem, strouhaným tvrdým tvarohem – prostě jak kdo má rád a polijeme máslem.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Kynuté knedlíky”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.