Topinka Kaliméro

kuřecí prsíčka cca 200 g, kuřecí šunka cca200 g, 4 vejce , 1 cibule, netučný sýr na strouhání-např. eidam cca 100 g, sádlo, máslo, chléb na topinky (4-6 ks), sůl, pepř

Na sádle osmažíme do sklovata nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme. Nastrouháme sýr. Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme. Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkápání tuku (osušení v papírové utěrce či ubrousku)lehce pomažeme máslem.(Česnek, který jinak nikdy neškodí, zde není na místě.) Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme srazit. Hotovou směs klademe na připravené horké topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Varianta: Možno použít libovolné minutkové maso a libovolnou kvalitní uzeninu.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Topinka Kaliméro”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.