Rychlé letní lečo

150g měkkého salámu, 5 paprik, 4 rajčata, 4 cibule, olej, hladká mouka, voda

Salám pokrájíme na tenké plátky, cibuli na malé kostičky a v hluboké pánvi zpěníme na 2 lžících oleje. Oboje shrneme na okraj pánve, na volné části zpěníme asi 1/1 lžíce hladké mouky. Pokud nemáme dostatečně místa na pánvi,dáme si opečené suroviny na talíř. Papriky nakrájíme na nudličky, přidáme do pánve a dobře rozmícháme i se salámem a cibulí. Potom přilijeme 150 ml vody, zamícháme a krátce dusíme. Do zhoustlé směsi přidáme rozkájená rajčata a zmírníme oheň. Rajčata přitlačujeme vařečkou, aby pustila šťávu. Potom ihned podáváme s chlebem.
Obměna – nechceme-li zahušťovat moukou, ale vejcem Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opraná a na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až jsou papriky měkké. Potom přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme je v zelenině a uzenině srazit. Pokrm podáváme s brambory nebo chlebem.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Rychlé letní lečo”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.