Květák zapečený s hermelínem

1 středně velký květák, 100 g anglické slaniny, 100 g měkkého salámu (nemusí být), 2 vejce, 1 větší hermelín, muškátový oříšek, pepř, sůl, tuk na vymazání pekáčku

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Salám a slaninu nakrájíme nadrobno (slaninu můžeme předem trochu osmažit na pánvičce), nahrubo nastrouháme hermelín. Pekáček vymažeme tukem, rozložíme uvařený květák smíchaný se salámem, osolíme, okořeníme, posypeme slaninou a dáme péct, po chvíli zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme hermelínem. Ještě zapečeme, až sýr vytvoří kůrčičku.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Květák zapečený s hermelínem”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.