Kapustové karbanátky

1 menší kapusta, 2 vejce, 1 houska, 1 malá cibule, trocha strouhanky, 1 lžička majoránky, 2 lžíce posekané petrželky, olej na smažení, pepř a sůl

Očištěnou kapustu uvaříme mírně osolené vodě doměkka. Pak ji scedíme a velice jemně pokrájíme. Přidáme k ní předem v mléce namočenou, vymačkanou a drobně pokrájenou housku, na oleji osmahnutou pokrájenou cibuli, vejce, petrželku, majoránku a podle chuti sůl a pepř. Směs důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a mokrýma rukama vytvoříme karbanátky, které osmahneme po obou stranách na oleji. Podáváme s různě upravenými brambory. Můžeme do karbanátků dát i slaninu nakrájenou na kostičky.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Kapustové karbanátky”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.