Bramborák

Brambory, sůl, majoránka, vejce, mléko, hladká mouka, česnek

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a osolíme, slijeme přes cedník přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, vejce a trošku mléka. Zahustíme hladkou moukou. Smažíme na větším množství oleje a po usmažení vkládáme na ubrousek, aby se přebytečný tuk odsál. Smažíme-li malé kousky,jsou křupavé a chutné. Pokud dáme na 1 kilo brambor 2 – 3 vejce, bramboráky mají krásnou barvu.Je velmi chutné když do bramborákového těsta přimícháme kysané zelí a nebo schováme do těsta silnější plátek salámu.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Bramborák”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.