Rizoto

Nějaké maso cca 300g (vepřové,kuřecí) nebo kuřecí konzerva, cibule, mražená zelenina, 2 sáčky předvařené rýže, sýr na strouhání, sůl

Cibulku orestujeme a pak přidáme syrové maso nakrájené na malé kousky, osolíme a dusíme. Přidáme mraženou zeleninu (hrášek,kukuřice a mrkev) a dusíme dál. Směs dusíme do měkka a až se voda vypaří. Nesmí být plná vody ani úplně suchá. Smícháme s uvařenou rýží a podáváme s nastrouhaným sýrem.Pokud místo masa dáváme kuřecí maso ve vlastní šťávě, nejprve si podusíme mraženou zeleninu, kterou jsme osolily a těsně před vypnutím vložíme maso nakrájené na menší kousky a prohřejeme. Po té lehce promícháme s rýží.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Rizoto”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.