Francouzské brambory

Brambory uvařené ve slupce, kabanos nebo uzené, sterilovaná okurka, sterilovaná mrkev s hráškem, vejce, sůl, pepř

Brambory oloupeme a rozkrájíme na hranolky přes kolečko, osolíme a rozházíme v pekáčku který jsme vymazali máslem či tukem. Do misky si nakrájíme sterilovanou okurku, slijeme sterilovanou mrkev s hráškem a mrkev pokrájíme na menší kousky. (zelenina může být použitá i mražená, kterou předem rozmrazíme) V misce vše smícháme a osolíme a opepříme. Smícháme v pekáčku rovnoměrně s bramborami a dáme péct. V misce rozšleháme vejce, která jsme osolili a až když jsou brambory horké, rovnoměrně na ně rozlijeme rozšlehané vejce. Je možno do vajec rozmíchat i smetanu. Pečeme do zlatova.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Francouzské brambory”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.