Ivančiny těstoviny

1 větší cibule (může být i červená), 1 stroužek česneku (může být i víc), 300g mletého nebo vařeného nadrobno nakrájeného kuřecího masa, vývar z masa, špetka provensálského koření, špetka vegety, sůl, pepř, masox, malá lžíce sojové omáčky, 200g strouhaného sýra (30% eidamská cihla), 1 sáček uvařených těstovin (mohou to být kolínka, vrtulky i špagety…), 2 rajčata, 1 paprika, kečup podle chuti ostřejší nebo jemný, tuk na pánev.

Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, vegetu a pepř, podlijeme vodou a mírně dusíme, pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Když je zelenina měkká, zakápneme sójovou omáčkou a stáhneme z ohně. Smícháme s uvařenými těstovinami a ve vymazaném pekáčku posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Ivančiny těstoviny”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.