Karbanátky v omáčce

mleté maso cca 400g, 2 lžíce nadrobno posekané petrželky(může být sušená – hrst- kterou promneme) ,1 cibule, sůl, pepř, 5 lžic strouhanky, ? hrnku mléka, 2 – 3 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kysaná smetana, paprika

Do masa propracujeme petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř a strouhanku, kterou jsme předem promíchali s mlékem. Ze směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama malé karbanátky. Na rozehřátém tuku je opečeme po obou stranách dozlatova a přendáme na nahřátý talíř. Můžeme uschovat v mikrovlnce. Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku a za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Do omáčky vložíme karbanátky a zvolna dusíme 10 – 15 minut.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Karbanátky v omáčce”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.