Masové koule v omáčce

Mleté maso cca 400g, 1 lžíce nadrobno posekané petrželky nebo mladé celerové natě( majoránka taky nevadí ) , 2 cibule, 1 vejce, sůl, pepř, 5 lžic strouhanky, ? hrnku mléka, 1 hrnek vývaru z masoxu, 1 lžíce másla, 1 jablko, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce ostré hořčice, kari koření, 1 kelímek smetany ke šlehání

Do masa zapracujeme petrželku, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, a strouhanku,kterou jsme promíchali s mlékem. Ze směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama malé kuličky. Vložíme do vroucího osoleného vývaru, zmírníme oheň a zvolna vaříme 10 – 15 minut. Zbylou nadrobno pokrájenou cibuli a oloupané, na kostičky pokrájené jablko osmahneme na másle. Zasypeme moukou a za stálého míchání krátce podusíme. Poté vmícháme hořčici, kari koření, smetanu a vývar, ve kterém jsme uvařili masové koule. Osolíme, opepříme a vaříme asi 10minut. Do omáčky vložíme masové koule a prohřejeme.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Masové koule v omáčce”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.