Zapečené filé po cikánsku

600 g filé z tresky, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 125 ml smetany, 1 sklenice cikánské omáčky, 5 lžic eidamu

Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které pokapeme citronovou šťávou. Nízkou zapékací formu vymažeme, vysypeme a vložíme do ní nakrájené filé. Troubu předehřejeme na 225 °C. Smetanu našleháme a opatrně do ní vmícháme hotovou cikánskou omáčku. Směsí přelijeme kousky ryby a vše uhladíme. Pokrm posypeme sýrem a pečeme v troubě zhruba 20 minut. Nakonec můžeme posypat nasekaným koprem.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Zapečené filé po cikánsku”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.