Karbanátky z uzené makrely

1 uzená makrela, 2-3 brambory, 2 zelené jarní cibulky, zelená petrželka, pepř,1 vejce, strouhanka

Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno! Oloupané brambory uvaříme normálně ve slané vodě (bez kmínu), scedíme a rozšťoucháme najemno. Je důležité, aby byly dobře slité, nesmí být moc vlhké. Necháme trochu vystydnout a zatím do misky k rybě přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a hrstičku petrželové natě. Mírně opepříme, solit netřeba. Vmícháme brambory a rukou tvoříme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Karbanátky z uzené makrely”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.