Ryby zapečené se žampiony

4 porce ryby (může být i mražené filé) , 4 – 6 větších žampionů, sůl, kmín, pepř, 2 – 3 stroužky česneku, 2 – 3 lžíce másla, asi ? hrnku vody, tuk nebo máslo na vymazání pekáče, 6 – 8 větších brambor uvařených ve slupce, 3 – 4 vejce, 1 smetanu, 4 – 5 lžic nastrouhaného sýra

Porce ryby nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a pepřem. Na rozehřátém másle je opečeme po obou stranách (jen chvilku, dopečou se v troubě) . Do tukem vymazaného pekáče rozložíme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, poklademe porcemi ryby, plátky žampionů a zalijeme rozšlehanými vejci promíchanými se smetanou a sýrem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 25minut.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Ryby zapečené se žampiony”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.