Smažený vepřový řízek se smetanovou omáčkou

4 plátky kýty, 8 plátků šunky, 8 plátků sýra, 2 – 3 vejce, hladká mouka, strouhanka trochu mléka, olej, sůl Omáčka: 5dcl smetany, 3lžíce hrášku, 3žampiony, kari, olej, sůl

Tady prosím trpělivost – ale výborný pokrm!!!!
Maso naklepeme a osolíme, každý plátek poklademe dvěmi plátky šunky a sýra, zlehka přimáčkneme a obalíme v trojobalu.
Příprava omáčky: Žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce másla. Přidáme smetanu a ve chvíli kdy se začne vařit, omáčku zlehka osolíme a přisypeme trochu kari koření a hrášek. Jemně promícháme necháme povařit. Omáčku podáváme s osmaženými řízky.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Smažený vepřový řízek se smetanovou omáčkou”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.