Guláš a další možnosti

Vepřové maso asi 500 – 600g, cibule, hovězí bujón, sůl, pepř, sladká paprika, voda a tuk

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova a přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme, osolíme, přihodíme kostku hovězího bujónu, můžeme opepřit, posypeme sladkou paprikou a zalijeme vodou a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme minimálně 10minut
Maďarský guláš: pouze před podlitím přidáme skleničku leča
Debrecínský: přidáme párek a nakrájený salám (stačí trošičku 5plátků)
Flamendr: při základu hodně cibule , přidáme majoránku, pálivou papriku
Strážnický guláš: ozdobení porce polovinou vařeného vejce a lžičkou čalamády
Bratislavský guláš: doplníme pokrájenou kořenovou zeleninou a dochutíme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením a citrónovou šťávou (povaříme)
Pražský guláš: vmícháme několik lžic sterilovaného hrášku a najemno pokrájenou šunku
Znojemský guláš: těsně před vypnutím, nakrájet na malinké kostičky sterilované 2 větší okurky. Nevařit.
Mexický guláš: dvě konzervy bílých fazolí v tomatě, možno i přidat trochu sterilované kukuřice. Pro tatínky na závěr chilli. Podáváme s chlebem.
Segedínský guláš: při podlití přidáme slité a pokrájené kysané zelí, možno zahustit zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Guláš a další možnosti”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.