Vepřová pečeně na smetaně I

700g libového masa z kýty, 50g másla, 40g slaniny, 3 lžíce hrubě pokrájené zeleniny (celer, petržel, mrkev), sůl, pepř, 1 cibuli, vrchovatou lžíci hrubé mouky, 2,5 dl kyselé smetany.

Maso prosolíme, popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později maso opečeme v troubě. Hotové maso vyjmeme. Šťávu přelijeme i se zeleninou do hrnku, v kterém jsme rozkvedlali smetanu s moukou a za stálého kvedlání svaříme do zahoustnutí. Hotovou prolisujeme a přidáme maso. Jako příloha se hodí knedlíky a bramborové krokety, přidáváme také kompot (brusinkový).

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Vepřová pečeně na smetaně I”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.