Vepřová pečeně na zelenině

700-800g vepřového masa (kotlety, kýta, atd.), 350g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, celer atd.) 250g másla, sůl, pepř, kmín.

Maso rozkrájíme na větší bloky, vložíme do pekáče, posolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, posypeme zeleninou, naklademe na vrch máslo, mírně podlijeme vodou a dáme péci do trouby (cca180 stupňů Celsia). Pečeme cca 3 -3,5 hod. Během pečení občas pečeni poléváme a dle potřeby doléváme vodu. Upečené maso podáváme s houskovým knedlíkem, vypečenou šťávou a zeleninou. Lze přidat kysané zelí. Zapíjí se vychlazeným pivem v rozumném množství.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Vepřová pečeně na zelenině”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.