Karamelové medailonky

Vepřová panenka nebo kýta, na malé medailonky naporcovat, sůl, pepř, 1 – 2 lžíce tuku, 1 lžíce pískového cukru, 1 kostka taveného sýra, majoránka, voda na podlití podle potřeby

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do rozehřátého tuku vsypeme cukr a na mírném ohni necháme rozpustit. Když začne cukr karamelizovat (hnědnout) , vložíme do něj maso (pozor může cukr vyprsknout) a opékáme po každé straně asi 3minuty. Po té je přelijeme sójovou omáčkou, mírně podlijeme vodou a přivedeme k varu. Medailonky vyjmeme a do vypečené šťávy vložíme na menší kousky pokrájený sýr a necháme jej rozpustit. Nakonec vmícháme majoránku a krátce prohřejeme i s masem. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo hranolky.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Karamelové medailonky”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.