Španělské ptáčky


4 větší plátky hovězího masa z kýty, sůl, pepř, 4 lžičky hořčice, 1 tenčí plátek slaniny cca 50g, 1 plátek šunkového salámu cca 100g, 2 vejce uvařená na tvrdo, 2 sterilované okurky, 1 cibule, 3 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody

Maso naklepeme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozložíme na ně slaninu a salám,které jsme pokrájeli na silnější proužky. Na každý plátek dáme překrojené na půlku vejce, okurky a čtvrtku cibule. (cibuli můžeme vynechat,pokud budeme dělat klasickou omáčku, do základu) Maso opatrně svineme do závitků, pevně ovážeme nití nebo zajistíme jehlou na závitky či párátkem, osolíme, opepříme. Obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme, podlijeme a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou nebo hotovou jíškou.

 

 

DSC01530DSC01531

Tak takovéto ptáčky (brojlery) nám Romča vaří k nedělnímu obědu.  Veselý obličej s otevřenými ústy

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Španělské ptáčky”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.