Roštěnky Cikós


4 roštěnky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 3 lžíce oleje, mletá sladká paprika, 1,5 dl vývaru, 1,5 dl kysané smetany .

Z maďarské kuchyně – Roštěnky nařízneme, aby se nekroutily a zprudka opečeme na sádle. Potom je vyndáme a uchováme v teple. K sádlu přidáme olej, zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme vývarem. Vrátíme roštěnky a dusíme do měkka. Pak je opět vyjmeme, do zbylé šťávy vlijeme kysanou smetanu a převaříme. Touto šťávou pak přelijeme kotlety na talíři a každou ještě ozdobíme plátkem slaniny, který jsme předem na jednom okraji několikrát nařízli a na pánvičce opekli. Tradiční maďarskou přílohou jsou nudle.

 

 

 

 

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Roštěnky Cikós”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.