Polévka ala svíčková


2 menší kuřecí prsa (nebo zbytek pečeného kuřete bez kůže), Podravka, 1 l vody, 1 velká cibule, 3 větší brambory, 2 mrkve (může být i 1 petržel a kousek celeru), olej, sůl, nové koření, bobkový list, celý černý pepř

Kuřecí prsa uvaříme v asi litru vody se třemi lžícemi Podravky. Na trošce oleje orestujeme cibuli, až začne zlátnout přidáme pokrájené brambory a mrkev (popř. i petržel a celer). Osolíme, zalijeme trochou vody a dusíme s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Jakmile brambory a zelenina změknou, odstavíme a všechno (kromě bobkového listu) rozmixujeme. Kuřecí prsa pokrájíme na malé kousky a polovinu vložíme do rozmixované kaše a ještě jednou promixujeme. Přilijeme vývar z kuřete, vložíme zbytek masa, popř. trochu rozředíme a můžeme zjemnit trochou smetany.Polévka je dobrá, hustá a chutí opravdu připomíná svíčkovou.

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Polévka ala svíčková”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.