Bramborová


1 mrkev, 1 petržel, celer, kousek květáku, pórku, zelí, 4 brambory, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sušených hub,4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku na jíšku,4 hrnky vody, kmín, sůl, majoránka, petrželka

Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme. Mrkev, petržel i celer lze nastrouhat na hrubším struhadle(nebo nakrájet na nudličky). Mezitím namočíme sušené houby do horké vody a necháme chvíli namáčet. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a zalijeme 4hrnky vody. Přidáme sůl, trošku kmínu, scezené pokrájené houby a necháme vařit asi 10-15minut. Prolisovaný česnek přidáme do jíšky a jíšku zalijeme hrnkem studené vody, znovu promícháme, vlijeme do vroucí polévky a necháme provařit. Přidáme majoránku a vaříme asi 5minut. Před podáváním můžeme ozdobit petrželkou.

Zpět na obsah

Žádné komentáře k “Bramborová”

Zadejte odpověď

Musíte být přihlášeni pro zanechání odpovědi.