Home » Akce agentury L-S » Šachy 1/2012

Šachy 1/2012

16. March 2012

Mladí šachisté Šachového  kroužku se zúčastnili krajského přeboru čtyřčlenných  družstev, který se konal v Chodově.  S ohledem na kvalitu a sílu účastníků a na jednotlivé výsledky,  není 8.místo (poslední) ostuda. Ostatní družstva hrají stálou soutěž. K.Vary, Sokolov a Chodov, dokonce I.ligu .

Jako jednotlivci neskončil nikdo  bez bodu. Š.Bok skončil dokonce na 3.místě. I u  ostatních  byl vidět výkonnostní vzestup. Žádný neskončil v hodnocení jednotlivých postů na posledním místě.

 Družstvo skončilo sice poslední, ale jen o nepatrné skore od páteho místa. Asi jen malá zkušenost dětí, kteří odmítly nabízené remizy v zápasech, které nakonec prohrály se naše skore pohoršilo. Družstvo se pak  díky chybějícím “půlbodíkům” propadlo na poslední místo.

Zleva: Š. Bok, J.Ulrych,F.Homolka, M.Bok

Pro všechny, kteří dávají přednost realitě před pasivnímu myšlení při počítačových  hrách, připomínám, že každé pondělí od 15.hod. je čas vyhražen začátečníkům a dětem do 10 let. Každou středu od 13,30 pak  pro starší děti.  Kdo z dospělých by si chtěl vyzkoušet své šachové umění, může si přijít s dětmi ve středu zahrát .

A něco pro zábavu:  Na následujícím diagramu je pozice, ve které černý na tahu, může získat střelce na e2. Je to však chyba!  Budete umět zdůvodnit proč ? Našli byste správný postup při zisku střelce na e2 ?

Nabízí se zisk bílého střelce  na e2. Zkuste se zamyslet zda vzetí není chybou. Jestli ano proč ?.

Akce agentury L-S , ,